Головна » Файли » Рішення

Про виконання «Санітарних правил для підприємств громадського харчування…»об’єктами громадського харчування міста
(58.0 Kb) ] 15.05.2012, 15:28

РІШЕННЯ

оперативної наради при головному лікарю Ізяславської райСЕС

від  11.05.2012 року

  "Про виконання «Санітарних правил для підприємств громадського харчування…» № 42-123-5777-91 об’єктами  громадського харчування міста і підготовку їх до роботи в літній період 2012 року"

 Заслухавши доповідь голови правління райспоживспілки, директора ВКП Хмельницької ОСС «Ізяславська МРБ» Грейман О. С, директора ТОВ «Сігма ЛТД» Шлегеля С. В., ПП Ковалець О.О, Шевцову Т.Й., директора КП «Романтика» Лебединського В.Л., менеджера Хмельницької філії Концерну «Військторгсервіс» Єлагіної В.В., співдоповідь зав. санітарно-гігієнічним відділом райСЕС Яковчук В.Г. "Про виконання «Санітарних правил для підприємств громадського харчування…» № 42-123-5777-91 об’єктами  громадського харчування міста і підготовку їх до роботи в літній період 2012 року", оперативна Рада відмічає, що проведено ряд заходів по санітарній очистці територій об’єктів, обладнано холодильне відділення бару «Надія», проведено благоустрій господарської частини території бару «Еліта», вирішено питання дотримання повітряно-теплових режимів в кафе «Поділля» КП «Маркет»; проведено ремонтно-оздоровчі заходи приміщення, системи водопостачання і каналізування в барі «Гетьман»; проведено поточний ремонт в барі «Старе місто» КП «Романтика». Закуплено запас миючих, дезінфікуючих речовин, частково оновлено технологічний, прибиральний інвентар по підготовці до роботи в літній період року. Забезпечено проходження всіма працівниками об’єктів громадського харчування гігієнічного навчання і здача заліку по санмінімуму.

Проте, має місце ряд суттєвих недоліків, пов’язаних з матеріально-технічною базою об’єктів, порушенням санітарних, технологічних і протиепідемічних режимів при виготовленні, зберіганні і реалізації продуктів харчування, а саме:

1. По об’єктах райспоживспілки:

-  в зимовий період року практично не опалюються приміщення кафе «Варенична»; не облаштована окрема вбиральня для працівників з забезпеченням в тамбурі крану для забору води для прибирання і злив в кафе «Варенична і Поділля»; 

- приміщення кафе «Українка» потребують проведення капітальних ремонтних робіт приміщень;

-  в барі «Шанс» не проводиться добудова чи реконструкція приміщення з метою забезпечення холодного м'ясо-рибо-овочевого цеху; не облаштовано окрему вбиральню для працівників з забезпеченням в тамбурі крану для забору води для прибирання і злив;

-  в барі «Корчма» - не обладнано холодний м'ясо-рибо-овочевий цех, не благоустроєна належним чином територія господарської частини.

-  в кафе «Струмок» від «М’якоти ВТК» с.М’якоти не забезпечено наявність холодної та гарячої проточної води, не облаштовано вбиральні для працівників та відвідувачів.

2. Приміщення буфет-кафе №3 м. Ізяслав від Хмельницької філії Концерну «Військторгсервіс» потребують проведення капітальних ремонтних робіт.

3. «Піцерія» ПП Ковалець О.О. - не облаштовано окрему вбиральню для працівників з забезпеченням в тамбурі крану для забору води для прибирання і злив.

4.   Бар «Еліта» - не проведено обновлення обшивки кухонних меблів.

5. Бар «Смак» ТзОВ «Сігма ЛТД» - не обладнано холодний м'ясо-овочевий цех при цьому приміщення кухні об’єднано з посудомийним відділенням, яка є недостатніх розмірів. Не облаштовано окрему вбиральню для працівників з забезпеченням в тамбурі крану для забору води для прибирання і злив.

6. Приміщення «Кавярні» ПП Шевцової потребує зовнішнього оздоблення будівлі, ремонту  приміщень (стелі, стін, підлоги), облаштування вбиральні для відвідувачів.

7. Приміщення бару «Старе місто» КП «Романтика» потребують проведення благоустрою господарської частини території бару.

По всіх об'єктах громадського харчування мають місце такі недоліки, як несвоєчасна організація і проведення відомчого лабораторного контролю якості готових страв,  ведення журналів «Здоров'я», «Бракеражу сирої продукції» і «Бракеражу готових страв», недотримання кратності проведення відомчого контролю страв.

 

На основі вищеозначеного і керуючись законом України "Про забезпечення санепідблагополуччя населення"; оперативна Рада при головному лікареві райСЕС вирішила

 

А) Зобов’язати:

1.       Голову правління райспоживспілки, директора ВКП Хмельницької ОСС «Ізяславська МРБ»  Грейман О.С. виконати наступне :

- провести капітальний ремонт приміщення кафе «Українка» в відповідності до вимог санітарних правил.

                                                                       до 01.09.2012 р.

- вирішити питання опалення приміщень кафе «Варенична» в зимовий період.

                                                                       до 01.10.2012 р.

- облаштувати вбиральні для працівників кафе «Варенична», «Поділля» з краном для забору води для прибирання приміщень і злив її.

                                                                       до 01.08.2012 р.

- закінчити облаштування приміщення м'ясо-рибо-овочевого цеху ресторану «Горинь» з забезпеченням гарячою проточною водою мийок (для м`яса, риби, овочів), умивальника.

                                                                       до 15.06.2012 р.

- благоустроїти територію кафе «Корчма» с. Теліженці.

                                                                       До 01.07.2012 р.

- забезпечити наявність 3 посудомийних ванн в кафе «Корчма».

                                                                      до 01.08.2012 р.

- облаштувати м'ясо-рибо-овочевий цех в кафе «Корчма».

                                                                       до 01.07.2012 р.

- привести в відповідність вимог санітарних правил приміщення кафе «Струмок»  с.Мякоти і кафе «Світанок» с.Мислятин.

                                                                               до 01.07.2012 р.

2.         Директора Хмельницької філії Концерну  «Військторгсервіс» Малімон В.М.:

- провести капітальний ремонт приміщень буфет-кафе №3 м.Ізяслав, облаштувати його відповідно санітарних правил .

                                                                               до 01.08.2012 р.

3.         ПП Ковалець О.О.

- обладнати окрему вбиральню для працівників кафе, в тамбурі якої облаштувати забір води для прибирання приміщень і злив її.

                                                                              до 01.08.2012 р.

4.         Директора ТзОВ «Сігма ЛТД» Шлегелю С. В.

- обладнати холодний м'ясо-овочевий цех в кафе «Смак».

                                                                      до 01.08.2012 р.

- обладнати окрему вбиральню для працівників кафе «Смак», в тамбурі якої облаштувати забір води для прибирання приміщень і злив її.

                                                                              до 01.08.2012 р.

5.         Директора КП «Романтика» Лебединському В.Л.

- провести благоустрій господарської частини території бару «Старе місто».

                                                                             до 01.07.2012 р.

6.         ПП Більовську Л.С., власнику кафе «Гетьман».

- провести ремонт фасаду приміщення кафе.

                                                                            до 01.07.2012 р.

 

Б) Всім власникам кафе (барів) виконати наступне :

1.         території кафе (барів) утримувати в належному санітарно-технічному стані, не допускати випадків забруднення прилягаючих територій. Своєчасно і якісно проводити санітарну очистку територій, сміттєзбірників. Забезпечувати наявність стаціонарних урн для побутового сміття при вході у приміщення

                                                                             постійно

2.         організовувати відомчий лабораторний контроль якості страв, що виготовляються.

                                                                             згідно графіка

3.         забезпечувати наявність документів, що засвідчують якість та безпечність сировини (готових продуктів), які поступають в об’єкти громадського харчування і готової продукції, що виготовляється.

                                                                              постійно

4.         виготовлення продукції проводити згідно узгодженого в райСЕС асортименту.

                                                                              постійно

5.         забезпечити  запас миючих і дезінфікуючих речовин, сан. одягу, прибирального інвентарю, оновлення маркування виробничого, прибирального інвентарю.

                                                                              до 20.05.2012 р. і постійно

6.         забезпечити наявність і ведення документації: санітарного журналу, журналу бракеражу сирих продуктів, журналу бракеражу готових страв, журналу «здоров`я».

                                                                              терміново, постійно

7.         при організації святкових заходів за 10 днів повідомляти райСЕС і не допускати випадків використання сторонніх осіб для приготування їжі, її роздачі, миття посуду , випадків використання страв домашнього виробництва

                                                                              постійно

8.         створити належні умови для зберігання і забезпечувати наявність добових проб страв, що виготовлялись для проведення святкових заходів

                                                                              постійно

В) Зобов’язати  завідуючу санітарно-гігієнічним відділом Яковчук В.Г. протягом 3-ого кварталу 2012 року провести перевірку виконання даного рішення; в разі невиконання застосовувати заходи адмінвпливу та підготовити справи для передачі в органи прокуратури. 

 

Головний державний

санітарний лікар

Ізяславського району                                              А.Г.Нечипорук

 

Секретар:                                                                                          С.О. Єфімчук

Категорія: Рішення | Додав: ses | Теги: громадське харчування
Переглядів: 950 | Завантажень: 314